Шахтарі перекрили трасу до кордону на Львівщині.

 

У вівторок, 3 липня, біля села Воля-Висоцька на Жовківщині приблизно 50 шахтарів перекрили міжнародну трасу з вимогою виплатити заборговану їм зарплату.

 

Як сказав речник поліції Мар’ян Шпитак, кілька десятків представників профспілки гірників проводили акцію протесту, ходячи по пішохідному переходу. Патрульні поліціянти забезпечували громадський порядок на місці протесту та регулювали рух транспорту.

 

 

Зі слів Шпитака, кожних 15 хвилин шахтарі пропускали машини протягом 5 хвилин.

 

Раніше червоноградські шахтарі заявляли, що перекриття триватиме 3 липня з 10:00 до 13:00.

 

Видання Zaxid.NET повідомляє, що гірники ДП "Львіввугілля" прийшли також під стіни Львівської облдержадміністрації, аби узгодити питання виплати заробітної плати.

 

До шахтарів вийшов перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський. Під час спілкування із шахтарями першому заступнику зателефонував міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик та повідомив, що сьогодні на виплату зарплати гірникам скерують 30 млн грн. "До кінця тижня на виплату гірникам надійде ще 18 мільйонів гривень. Сьогодні вдасться виплатити 88% заробітної плати за травень", – зазначив Ростислав Замлинський.

 

Зі слів речника поліції, до протестувальників, котрі перекривали дорогу, приїхав Ростислав Замлинський і після перемовин (приблизно о 12:20) дорогу розблокували.

 

03.07.2018