Поліція відкрила кримінальне провадження через перекриття траси гірниками.

За фактом перекриття шахтарями дороги Львів-Рава-Руська в районі села Сопошин на Жовківщині поліція порушила кримінальну справу, написав на своїй сторінці в мережі Facebook голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

 

«По факту перекриття дороги відкрито кримінальну справу. Було б краще, якби прокуратура допомогла шахтарям подолати корупцію у паливно-енергетичному комплексі та розібралася б із смотрящими міністра енергетики Демчишина», – написав Михайло Волинець.

 

Він також зазначив, що уряд вчора вирішив усі 500 млн грн, передбачених для гірників, спрямувати на заборгованість зі заробітної плати, проте цих коштів – замало, і борги зростатимуть.

 

«Місячний фонд зарплати 585 млн грн. А заборгованість – 820 млн грн. З 1 січня буде виникати заборгованість по зарплаті у більших розмірах, ніж у 2015 році. Гірникам ДП «Львівугілля» виплачено 23% заборгованого: надійшло 20 млн грн. від реалізації продукції. Таким чином заборгованість за листопад 2015 року складає 33%. Як сьогодні стало відомо, 150 млн грн, виділених урядом з бюджету, повинні надійти через тиждень – до 20.01», – розповів Михайло Волинець.

14.01.2016