Розпочалася реєстрація для участі в ЗНО.

 

У вівторок, 5 лютого, розпочалася реєстрація охочих для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні.

 

Згідно з повідомленням Українського центру оцінювання якості освіти, реєстрація триватиме до 25 березня.

 

Цього року в Україні очікують близько 332 тисячі учасників тестування, котрі 2019-го завершуватимуть здобуття повної загальної середньої освіти: це і випускники шкіл, і учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти. Утім, у тестуваннях також зможуть брати участь випускники закладів загальної та вищої освіти минулих років.

 

Абітурієнти зможуть скласти тестування щонайбільше з чотирьох навчальних предметів. Загалом ЗНО відбуватиметься з 11 навчальних предметів.

 

На запит учасників завдання сертифікаційних робіт із шістьох навчальних предметів перекладатимуть кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами.

 

Випускники шкіл, студенти професійно-технічних закладів і коледжів реєструватимуться на проходження ЗНО у своєму закладі освіти.

 

Для того, аби зареєструватися, слід скористатися сервісом "Зареєструватися", розміщеним на веб-сайті УЦОЯО, створити реєстраційну картку, підготувати дві фотокартки розміром 3*4, зробити копію паспорта (сторінки з фотокарткою, прізвищем, ім’ям та по батькові). Відтак слід сформувати комплект реєстраційних документів та подати його особі, відповідальній за реєстрацію в закладі освіти, в якому навчається учень/студент.

 

Що ж до випускників минулих років, то вони зможуть зареєструватися самостійно і надіслати комплект реєстраційних документів до відповідного регіонального центру.

 

Термін реєстрації для мешканців окупованих територій буде тривалішим.

 

05.02.2019