Соціологія: Зеленський – 22%, Тимошенко – 19%, Порошенко – 15%.

 

Якби президентські вибори відбувалися в останні дні січня, то до другого туру мали би найвищі шанси потрапити шоумен Володимир Зеленський та лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко – за них проголосувало би 21,9% і 19,2% респондентів із числа тих, котрі визначилися з вибором і готові взяти участь у голосуванні.

 

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного силами Центру "Соціальний моніторинг", "Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременка", компанії "Інфо Сапієнс" та соціологічної групи "Рейтинг".

 

 

До числа фаворитів також належить теперішній Президент України Петро Порошенко – 14,8%.

 

За висуванця "Опозиційного блоку" Юрія Бойка готові проголосувати 10,4%, за лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка – 8,4%, за керівника Радикальної партії Олега Ляшка – 6,5%, за засновника проекту "Наші" Євгена Мураєва – 3,4%, за львівського бурмистра Андрія Садового – 2,4%, за висуванця "УКРОПу" Олександра Шевченка – 2,2%.

 

При цім виборці Зеленського не вірять у те, що їхній кандидат матиме силу перемогти – так вважають лише 11,1%. Відносна більшість вірить у перемогу Тимошенко – 22,1%. Другий термін Порошенка бачиться 16,6% респондентів.

 

 

73% українців вважають, що країна рухається у неправильному напрямі. Лише 15% вважають напрям розвитку держави правильним, ще 12% нічого не змогли відповісти на питання.

 

Найбільше песимізму висловили мешканці південно-східних областей та Донбасу, відносно менше – Галичини.

 

Найкраще оцінюють ситуацію виборці Петра Порошенка.

 

Вибірка: 10000 респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей).

 

Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками, як стать, вік, тип поселення та регіон проживання. Статистична похибка вибірки – не більше 1%. Терміни проведення: 19–30 січня 2019 року.

 

04.02.2019