ЛОДА проситиме заборонити будівництво сміттєпереробного заводу у Львові.

 

Голова ЛОДА Олег Синютка під час зустрічі з мешканцями львівського мікрорайону «Знесіння» пообіцяв звернутися в Мінекології з тим, аби зупинити будівництво сміттєпереробного заводу на Пластовій. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

 

Він стверджує, що область запропонувала містові 17 альтернативних ділянок, зокрема у Яворівському районі на території заводу «Сірка» та у Миколаївському районі. Проте міська рада після обстеження цих ділянок визнала їх непридатними для будівництва сміттєпереробного комплексу.

 

У відповідь очільник області зазначив, що Львівська ОДА надавала ЛМР пропозиції понад 17 альтернативних ділянок для будівництва сміттєпереробного комплексу.

 

За словами Олега Синютки, 13 лютого Львівська ОДА як орган державної влади скерує лист в Міністерство екології та природних ресурсів України про неможливість будівництва заводу на вул. Пластовій,13 у Львові.

 

Раніше Олег Синютка заявляв, що на Львівщині збудують одразу кілька сміттєпереробних комплексів, які працюватимуть за різними технологіями, але наразі процес так і не розпочався.

04.02.2019