У Львові помер телеведучий Роман Лемеха.

 

У Львові 2 лютого помер відомий диктор і ведучий «Концерту вітань» Роман Лемеха, повідомляє прес-служба ЛМР.

 

 

Роман Лемеха народився 27 вересня 1941-го року в місті Переворськ. Через операцію «Вісла» його родина в 1947 році переїхала до Львова, де він з 1948 року навчався в середній школі № 28. У школі він товаришував з своїм однокласником — майбутнім актором театру і кіно Богданом Ступкою.

 

Після закінчення школи навчався у Львівському державному медичному інституті. А 30 березня 1962 року цілком випадково на вулиці Нєкрасова зустрів працівників Львівського телебачення, які запропонували йому роботу. І вже з 2 квітня Роман почав працювати диктором на телебаченні. В той час майже всі передачі були прямими, диктори вели усі програми не тільки в телестудії, але й на концертах, які знімало телебачення, Роман Лемеха став найпопулярнішим диктором Львівського телебачення, що вело трансляції на сім західних областей. Його називали львівським Ален Делоном.

 

 

Піля закінчення медінституту Роман Лемеха поєднував роботу хірурга стоматолога з роботою диктора на телебаченні. Лікарську практику він залишив тільки після одержання звання Заслуженого артиста України у 1991 році. До 2000 року Роман Лемеха був ведучим найстарішої програми Львівського телебаченні «Концерт вітань», який виходив щонеділі і тривав дві години. 

 

 

04.02.2019