Російського сенатора звинувачують у вбивстві.

Правоохоронці затримали також батька сенатора за мільярдні крадіжки.

 

 

Сенатор від Карачаєво-Черкесії Рауф Арашуков в середу, 30 січня, був затриманий просто в залі засідань Ради Федерації. Зранку засідання перевели в закритий режим, після чого до зали увійшов генеральний прокурор Росії Юрій Чайка та зачитав клопотання про зняття з Арашукова недоторканності.

 

За інформацією агентства ТАСС, Арашуков намагався залишити зал і побіг догори сходами, але спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко наказала йому повернутися на місце. Вхід до зали перекрили співробітники Федеральної служби охорони. Члени Ради Федерації проголосували за позбавлення Арашукова недоторканності і його затримання. Сенатора вивели з залу четверо силовиків.

 

Членство Рауфа Арашукова в «Єдиній Росії» було призупинено, повідомило агентство «РИА Новости» з покликом на представника реґіонального відділення партії в Карачаєво-Черкесії.

 

Слідчий комітет РФ підозрює Арашукова в причетності до вбивств заступника голови громадського молодіжного руху «Диге-Хасе» Карачаєво-Черкеської Республіки Аслана Жукова і радника президента республіки Фраля Шебзухова, вчинених ще 2010 року. Російські медіа також повідомляють, що Арашукова підозрюють в організації злочинного угруповання, завданні тяжкої шкоди здоров'ю людей і в фальшуванні документів.

 

В Об'єднаних Арабських Еміратах Арашукова підозрюють у фальсифікації дозволу на проживання. Він підробив документ, виправивши в ньому дату закінчення дії – з лютого 2017 року на серпень 2016 року. Адже член Ради Федерації, згідно зі законом, не може бути резидентом іншої держави.

 

Рауфу Арашукову 32 роки, в 21 рік він став міністром праці і соціального розвитку Карачаєво-Черкеської Республіки. 18 вересня 2016 року Арашуков став сенатором.

 

Пізніше стало відомо, що в Санкт-Петербурзі в одному з офісів «Газпрому» затримано батька сенатора – Рауля Арашукова. Повідомляють, що він проходить у справі про розкрадання 30 млрд рублів. Рауль Арашуков – радник генерального директора ТОВ «Газпром Межрегионгаз», депутат Народних зборів республіки.

30.01.2019