У Києві демонтували пам'ятник Суворову.

 

На території Київського військового ліцею ім. Івана Богуна демонтували пам’ятник російському полководцю Олександру Суворову.

 

Про це повідомив директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович на своїй сторінці у Facebook.

 

"Історична ротація: нині в Києві врешті демонтували пам’ятник Суворова і відкрили меморіальну таблицю Донцову", – написав пан В'ятрович.

 

 

Як писав Z, наприкінці грудня експертна комісія Міністерства культури підтримала рішення про невнесення пам'ятника Олександру Суворову, встановленого на подвір’ї Київського військового ліцею імені Івана Богуна, до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Зі слів міністра культури Євгена Нищука, це рішення мало дозволити перенести пам’ятник геть із подвір’я ліцею.

 

Згідно з інформацією видання "Новинарня", ліцей досягнув домовленості про передачу статуї Суворова в один із музеїв Швейцарії. 

 

“Для кращого збереження пам’ятник буде запакований у дерев’яний короб і тимчасово розміщений на задньому дворі ліцею”, – пояснив заступник начальника ліцею по роботі з особовим складом підполковник Євген Пікуль.

 

Посередником у цій угоді виступає ВГО “Всеукраїнська асоціація «Кадетська співдружність»” (ідеться про випускників суворовських училищ). У досягненні домовленості брав участь автор монумента Суворову Ігор Зарічний.

 

 

24.01.2019