Комісія Міністерства культури підтримала знесення пам'ятника Суворову.

 

Експертна комісія Міністерства культури підтримала рішення про невнесення пам'ятника Олександру Суворову, встановленого на подвір’ї Київського військового ліцею імені Івана Богуна, до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

 

Про це повідомив міністр культури Євген Нищук на своїй сторінці у Facebook. З його слів, це рішення дозволить перенести пам’ятник геть із подвір’я ліцею.

 

Нищук зазначив, що боровся за демонтаж Суворова вже декілька років, та зустрів протидію. Міністр висловив подяку ректору ліцею, Герою України Ігореві Гордійчуку за те, що він підтримав знесення монумента.

 

"Комусь, вочевидь, було вигідне зволікання, а як наслідок – спекуляції та перекручування. Я радий, що сьогодні таке важливе для України і мене особисто рішення було ухвалено", – прокоментував Нищук.

 

Біля ліцею планують звести пам'ятник Іванові Богуну.

 

Військовий навчальний заклад на місці нинішнього ліцею заклали у 1947 році. До 1992 року він мав назву Київського суворовського військового училища. Із 1992 року – Київський військовий ліцей, із 1998 року – з іменем Івана Богуна.

 

 

26.12.2018