Завтра суд стане до оголошення вироку Януковичу.

 

Оболонський районний суд Києва у четвер розпочне оголошувати вирок у справі про державну зраду, вчинену екс-президентом Віктором Януковичем.

 

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті суду.

 

"Оболонський районний суд м. Києва повідомляє, що 24 січня 2019 року о 09:00 годині в приміщенні суду за адресою: м. Київ, вул. Маршала Тимошенка, 2-Є у залі судових засідань №15 відбудеться проголошення вироку у кримінальному провадженні за обвинуваченням Януковича Віктора Федоровича у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.27, ч.3 ст.110, ч.1 ст.111, ч.5 ст.27, ч.2 ст.437 КК України", – інформує інтернет-сторінка Феміди.

 

Як писав Z, 5 грудня колегія суддів Оболонського суду Києва вийшла до нарадчої кімнати для ухвалення вироку в справі про державну зраду з боку екс-президента України Віктора Януковича.

 

Суд оголосив таке рішення після того, як адвокати Януковича повідомили, що їхній підзахисний не може виступити на суді з останнім словом через травму ноги, отриману під час гри в теніс.

 

Суддя потрактував заяви захисту як чергову спробу Януковича уникнути виступу й гальмування справи. "Медичні довідки, надані суду, не містять даних про те, що Віктор Янукович не може виступати в суді, про те, що у нього травмована голова або органи мови. З огляду на це, суд не бачить підстав для подальших перерв у цьому судовому засіданні. Відеоконференцзв'язок якраз і передбачає стан здоров'я, який не дає можливості підсудному прибути на засідання", – зазначив Дев'ятко.

 

"Суд повністю усвідомлює право Віктора Януковича мовчати і не нести за це жодної відповідальності", – додав суддя.

 

23.01.2019