Україна з Ізраїлем підписали угоду про вільну торгівлю.

 

Кабінет Міністрів України та уряд Ізраїлю підписали угоду про вільну торгівлю.

 

Церемонія підписання відбулася після двосторонньої зустрічі голови Української держави з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу, повідомила прес-служба АП. Підписи під документом поставили перший віце-прем’єр-міністр України, міністр економічного розвитку і торгівлі України Cтепан Кубів та в.о. міністра економіки та промисловості Ізраїлю Елі Коен.

 

 

Метою укладення угоди є створення правових підстав для лібералізації ринків промислових та сільськогосподарських товарів сторін. Угода сприятиме розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва між країнами, дозволить вітчизняним товаровиробникам отримати переваги від лібералізації ринку товарів, відкриє можливості українському бізнесу як для розширення ринків збуту, так і для розвитку й модернізації власного виробництва, прокоментували на Банковій.

 

“З моменту набуття чинності Угоди будуть скасовані ввізні мита для близько 80% українських промислових товарів. Також завдяки скасуванню близько 70% ввізних мит на ізраїльську промислову продукцію стане можливим високотехнологічний інвестиційний імпорт. Це сприятиме модернізації промислового виробництва в Україні та збільшить додану вартість виробленої в Україні продукції”, – прокоментував Степан Кубів.

 

Кубів поінформував: якщо за підсумками 2016 року Україна експортувала до Ізраїлю товарів на $488,5 млн, то в 2017 році ця цифра зросла й становила вже $604,6 млн. За 11 місяців 2018 року експорт до Ізраїлю перевищив $535 млн. При цім імпорт ізраїльських товарів за 11 місяців 2018 року становив $186 млн. З його слів, угода про вільну торгівлю дозволяє зберегти та розширити традиційний експорт для України, зокрема для продукції АПК, та відкрити нові можливості для експорту товарів із високою доданою вартістю. 

 

“Ми очікуємо зростання ізраїльських інвестицій у розвиток агропромислового комплексу, створення нових та модернізацію існуючих виробництв агропродукції, зокрема із застосуванням новітніх технологій та ІТ, а також збільшення високотехнологічних виробництв в інших галузях української економіки", – підкреслив віце-прем'єр.

 

21.01.2019