Вчинено бомбовий замах проти поліційної академії Колумбії.

Внаслідок теракту щонайменше 21 особа загинула, ще 68 осіб отримали поранення.

 

 

Інцидент стався в столиці Колумбії Боготі в четвер, 17 січня. Начинений вибухівкою автомобіль заїхав на територію поліційної академії і вибухнув. Як повідомляють, внаслідок вибуху було пошкоджено не тільки будинок навчального закладу, а й сусідні будівлі. Це найбільший за кількістю жертв терористичний напад в місті за останні 16 років.

 

Перед вибухом автомобіль зупинили на контрольно-пропускному пункті, після чого водій раптово натиснув на газ. Джип стрімко рушив з місця, врізався в стіну і вибухнув. Про це повідомило видання The New York Times.

 

Водій, 57-річний чоловік на ім'я Хосе Альдемар Рохас Родріґес (José Aldemar Rojas Rodríguez), загинув внаслідок вибуху. За попередніми даними, раніше він не потрапляв в поле зору поліціянтів. Мотиви нападника поки що не з'ясовані.

 

За словами генерального прокурора Колумбії Нестора Мартінеса (Nestor Martinez), у вибуховому пристрої був використаний пентоліт, вибухова речовина, яку в минулому застосовували колумбійські повстанці. Схожі  напади нерідко відбувалися в Колумбії в роки конфлікту влади з повстанським угрупованням «Революційні збройні сили Колумбії». Проте цього разу відповідальність за теракт досі не взяло на себе жодне з екстремістських угруповань.

 

Президент Колумбії Іван Дуке (Ivan Duque), котрий прибув на місце трагедії, назвав інцидент «божевільним терактом». У зверненні до нації він повідомив, що розпорядився посилити контроль на кордонах країни, щоб організатори нападу не змогли втекти. У Колумбії оголошено триденну загальнонаціональну жалобу.

18.01.2019