Редактора філії НСТУ звільнили через сюжет про московську церкву.

 

Шеф-редактора вінницької філії Національної суспільної телекомпанії звільнили через демонстрацію в ефірі однобокого та компліментарного сюжету на реґіональному каналі UA:Вінниця про пертурбації в місцевій православній єпархії після проведення Об'єднавчого собору. Автор сюжету "про приїзд до міста новопризначеного архієпископа Української православної церкви Московського патріархату Варсонофія, який прибув для постійного служіння замість митрополита Вінницького і Барського Симеона" отримає догану.

 

Про це повідомляє видання "Детектор медіа" з покликом на директорку департаменту зв'язків із громадськістю та ЗМІ НСТУ Вікторію Сидоренко.

 

 

"За наслідками виявлених порушень журналістських стандартів автору сюжету буде оголошено догану, а шеф-редактора новин філії звільнено за угодою сторін", – повідомила від імені НСТУ Вікторія Сидоренко. 

 

У четвер на офіційній сторінці регіонального каналу опублікували офіційну заяву суспільного мовника, в котрій ідеться про порушення службою журналістських стандартів.

 

"У згаданому сюжеті не було дотримано балансу думок, порушені журналістські стандарти точності та повноти подання інформації. Матеріал однобокий та компліментарний, має велику кількість узагальнень та не представляє жодної іншої позиції, окрім позиції Української православної Церкви Московського патріархату. Зокрема, у сюжеті не надано критично важливої інформації про приєднання до Православної Церкви України митрополита Симеона та не наведено фактів, що передували приїзду архієпископа Варсонофія у Вінницю", – йдеться у заяві НСТУ.

 

Команда НСТУ попросила вибачення за неповне подання інформації та недотримання журналістських стандартів, а також запевнила, що суспільний мовник здійснює постійний моніторинг якості роботи усіх регіональних новинних служб.

 

Сюжет про УПЦ МП на Вінниччині вийшов 18 грудня на регіональному суспільному телеканалі "UA: Вінниця" в ефірі телевізійної програми "Новини", а також у випуску новин на хвилях "Українське радіо. Вінниця".

 

17.01.2019