Суд скасував штраф за нетверезе водіння синові нардепа Дубневича.

 

Львівський апеляційний суд скасував покарання сину львівського бізнесмена і народного депутата України Богдана Дубневича Павлові за нетверезе водіння та повернув йому водійське посвідчення, повідомила речниця патрульної поліції Львівщини Катерина Рибій, передає Твоє місто.

 

2 вересня минулого року патрульна поліція затримала 23-річного Павла Дубневича, який керував автомобілем Audi в стані алкогольного сп’яніння. Правоохоронці виявили в крові водія 0,29 проміле алкоголю при дозволеній нормі 0,2.

 

Справу розглянув Залізничний райсуд Львова 21 листопада і призначив Павлу Дубневичу покарання у вигляді штрафу в 10 200 гривень, а також позбавив водійських прав на один рік. Втім 14 листопада хлопець влаштувався водієм у ТОВ «Глинянська вежа», співвласницею якого є його мати – Тетяна Дубневич. На підставі цього Павло Дубневич подав апеляцію на рішення Залізничного суду, адже йому як водію для роботи необхідні водійські права.

 

Постановою Львівського апеляційного суду від 28 грудня минулого року Павлу Дубневичу скасували штраф і повернули водійське посвідчення, а справу про нетверезе водіння передали на «розгляд трудового колективу».

 

«Водій уже сьогодні приходив і отримав своє водійське посвідчення. Ми не маємо права далі його затримувати. Є рішення апеляційного суду про те, що водій фактично уникає відповідальності за керування в нетверезому стані», – повідомила в коментарі Катерина Рибій.

15.01.2019