Ярослава Дубневича заарештовано за рішенням суду.

 

Народного депутата Ярослава Дубневича заарештовано: у четвер увечері Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду застосувала до нардепа запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою 90 млн гривень застави.

 

 

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

У такий спосіб ВАКС скасував ухвалу суду першої інстанції, котрий змусив Дубневича внести заставу розміром у 100 млн грн, залишивши його на волі.  

 

Дубневича підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

 

Згідно з даними слідства, у 2015–2017 роках Дубневич мав стосунок до ґешефтів із "Укрзалізницею" – нардеп начебто організував корупційну схему, під час котрої пролобіював виділення коштів "Укрзалізниці" на закупівлю стрілочних переводів та запасних частин, а згодом, залучивши підконтрольні фірми, здійснив закупівлю та реалізацію продукції за завищеними цінами. Згідно з даними експертизи, схема завдала збитків державі на понад 93 мільйони гривень. 

 

31 жовтня Верховна Рада зняла депутатську недоторканність з Дубневича та дала згоду на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

08.11.2019