Клімкін із чотирма міністрами не зміг приземлитися у Маріуполі через негоду.

 

Міністри закордонних справ Польщі, Литви, Латвії та Естонії у супроводі голови МЗС України Павла Клімкіна не змогли долетіти до Маріуполя через складні погодні умови.

 

Про зрив візиту повідомив Павло Клімкін на своїй сторінці у Facebook.

 

 

"Незважаючи на важкі погодні умови, спробували долетіти до Маріуполя. Екіпаж військових гелікоптерів в умовах туману та загрози обледеніння прийняв рішення повернутися на Дніпровське летовище", – поінформував міністр.

 

"Дуже хотів показати нашим друзям Маріупольський порт, у якому зараз всього два кораблі, а колись – вирувало життя. Показати, що відбувається на КПВВ через лінію дотику. Цього разу не вдалося. Але відеозв’язок з тими, хто на нас чекав у Маріуполі, ми все одно організуємо", – запевнив Клімкін.

 

Після повернення до Дніпра міністри відвідали лікарню ім. Мечникова, де одужують українські військовики.

 

Раніше МЗС Естонії повідомило про візит міністрів в Україну, розмістивши фотографії з летовища перед відбуттям на Донбас.

 

 

"Спільний візит в Україну міністра закордонних справ Естонії, його балтійських та польського колег. Україна має нашу потужну підтримку у ці складні часи і перебуває на чільних позиціях європейського порядку денного", – йдеться у повідомленні МЗС Естонії в twitter'і.

 

Планували, що під час візиту міністри ознайомляться з соціальною та економічною ситуацією в Маріуполі, ускладненою російською агресією, зокрема створенням перешкод свободі мореплавства через Керченську протоку до портів Бердянська та Маріуполя.

 

Міністри також мали ознайомитись зі складною безпековою ситуацією, спричиненою російською агресією на Донбасі.

 

Цей візит мав стати відповіддю на заклик Клімкіна до керівників зовнішньополітичних відомств країн-членів ЄС відреагувати на акт агресії Росії проти України в Керченській протоці 25 листопада 2018 року.

 

15.01.2019