Більшість росіян виступає за відставку свого уряду.

Такими є результати свіжої соціології в Росії.

 

 

Згідно з вислідами опитування громадської думки, проведеного в середині грудня соціологічною інституцією «Левада-центр», 53 відсотки респондентів виступають за відставку кабінету міністрів Російської Федерації. З них 23 відсотки – «здецидовано за» і 23 відсотки – «радше за».

 

Проти відставки висловилося лише 40 відсотків опитаних («здецидовано проти» – 14, «радше проти» – 26) .

 

Ще більше росіян (57 відсотків) вважають, що уряд не здатен вирішити проблеми, пов'язані зі зростанням цін і падінням доходів населення. 46 відсотків вважають, що він не може забезпечити людей роботою, а 43 відсотки заявляють, що уряд не дбає за соціальний захист населення.

 

Згідно з даними опитування соціологів, більше як третина росіян (36 відсотків) переконані, що кабінет міністрів у нинішньому складі не може впоратися з кризою в економіці. Про відсутність у кабінету міністрів продуманої програми економічного розвитку заявили 30 відсотків опитаних. І лише у семи відсотків росіян немає жодних претензій до діяльності уряду.

 

Опитування громадської думки були проведені 13-19 грудня 2018 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського та сільського населення. У ньому взяли участь 1600 осіб у віці від 18 років в 136 населених пунктах, 52 суб'єктах РФ.

14.01.2019