Єгипетська поліція знищила чотири десятки терористів.

Антитерористичну операцію було проведено після нападу зловмисників на туристичний автобус

 

 

У Єгипті поліція здійснила рейди на базах озброєних екстремістів. Антитерористичну операцію було проведено в Гізі й на півночі Синайського півострова. Про це Міністерство внутрішніх справ Єгипту повідомило в суботу, 29 грудня.

 

Представник єгипетського МВС заявив, що внаслідок рейдів було вбито 40 членів терористичного угруповання. За даними відомства, вони планували атаки на популярні серед туристів місця, християнські молитовні будинки, а також на сили безпеки Єгипту. Про це повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

Минулої п'ятниці, 28 грудня, в районі пірамід Гізи в передмісті Каїра терористи скоїли напад на автобус з туристами. Автобус вибухнув через детонацію встановленого на узбіччі саморобного вибухового пристрою. Внаслідок теракту загинули троє в'єтнамських туристів і гід-єгиптянин, ще 12 осіб отримали поранення. Це стало першим нападом на туристів в Єгипті за більш ніж річну перерву. 

 

Жодна з екстремістських організацій поки що не взяла на себе відповідальності за бомбовий напад на автобус. Ситуація в Єгипті напружена: зараз пік туристичного сезону. Окрім того, копти – основна християнська меншість країни – готуються святкувати Різдво сьомого січня.

29.12.2018