В'ятрович закликав Церкву проявити ініціативу в справі святкування Різдва 25 грудня

 

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович закликав Церкву проявити ініціативу в справі переходу на святкування Різдва 25 грудня, адже святковий і вихідний день без релігійного наповнення загрожує комерціалізацією Різдва.

 

 

Про це В'ятрович написав на своїй сторінці у Facebook.

 

"В Україні Різдво досі духовне, сповнене традицій свято. На Заході – більш світське та комерційне. Перенесення дати святкування в Україні провокує запозичення і утвердження західних форматів його відзначення", – вважає директор УІНП.

 

Володимир В'ятрович звертає увагу на те, що на новий календар переходить переважно молодь, "а українські Церкви та представники старшого покоління не поспішають із цим". "Відтак, 25 грудня маємо по-західному вихолощений варіант 7 січня: без святкової літургії, куті та вертепів", – констатував директор Інституту національної пам'яті.

 

 

 

"Зберегти особливий духовний та традиційний характер українського Різдва можуть саме Церкви – ухваливши рішення святкувати його разом із світом", – резюмував В'ятрович, додавши, що Різдво – "це добра нагода для чудес".

 

25.12.2018