Російський суд оголосив вирок у "справі Хізб ут-Тахрір": 9-17 років позбавлення волі.

 

Північно-Кавказький окружний воєнний суд у Ростові-на-Дону виніс вирок фігурантам бахчисарайської групи "справи Хізб ут-Тахрір". Їх звинуватили в участі в організації, котру в Росії трактовано як екстремістську. 

 

Про це повідомляє "Громадське".

 

Відтак Енвера Мамутова засудили до 17 років позбавлення волі у колонії суворого режиму. Ще трьох фігурантів справи – Рустема Абільтарова, Ремзі Меметова та Зеврі Абсеітова – до 9 років колонії суворого режиму.

 

Енвер Мамутов

 

На засідання прибула мати Ремзі Меметова. Вона зазначила, що її сина несправедливо обмовили. "Мій народ ніколи не був терористом", – сказала вона.

 

Дружина Енвера Мамутова, якого засудили до 17 років позбавлення волі, назвала звинувачення повною брехнею. "Наші чоловіки не терористи. Це переслідування за інакомислення. Якщо людина думає не так, як від неї вимагають, від неї позбавляються, звинувачуючи в тероризмі", – обурилася жінка.

 

21 грудня всі фігуранти справи виступили в суді з останнім словом – жоден не визнав своєї провини та назвав звинувачення політично вмотивованим.

 

Читирьох кримських татар-мусульман – Енвера Мамутова, Рустема Абільтарова, Ремзі Меметова та Зеврі Абсеітова – затримали 12 травня 2016 року після обшуків у їхніх домівках.

 

Організація "Хізб ут-Тахрір" визнана терористичною в Росії.

 

24.12.2018