Унія жалкує, що ОБСЄ не спромоглася на декларацію про агресію Росії.

 

Європейська Унія висловила жаль, що делеґації країн – членів ОБСЄ під час засідання Ради міністрів у Мілані 6–7 грудня виявилися неспроможними знайти консенсус щодо міністерської декларації стосовно російської агресії проти України.

 

Про це йдеться у заяві Євросоюзу, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомила аґенція "Укрінформ".

 

"Особливо шкода, що, незважаючи на вже п’ять років конфлікту, ми не змогли знайти консенсус щодо міністерської декларації з приводу цієї актуальної теми", – йдеться у заяві.

 

Водночас у ЄС зазначили, що під час зустрічі в Мілані російський акт агресії проти України та незаконна анексія Автономної Республіки Крим та міста Севастополя залишилися ключовими питаннями порядку денного ОБСЄ.

 

"Більшість міністрів висловили своє глибоке занепокоєння з приводу нещодавньої небезпечної ескалації напруження в Азовському морі та в районі Керченської протоки, триваючої дестабілізації ситуації на сході України та ситуації на незаконно анексованому Кримському півострові, підтвердивши свою підтримку суверенітету, територіальній цілісності та незалежності України, а також Мінських угод як основи для розв’язання конфлікту. Вони також наголосили на важливості відновлення поваги з боку Росії до фундаментальних принципів ОБСЄ", – підкреслили в Європейському Союзі.

 

14.12.2018