Командир "Бердянська" узяв відповідальність на себе і вимагає звільнити екіпаж.

 

Командир малого броньованого артилерійського катера "Бердянськ" Роман Мокряк, захоплений російськими "феесбістами" 25 листопада під Керченською протокою, відмовився давати свідчення російському слідству, допоки його команду не буде звільнено.

 

Про це повідомив адвокат Ілля Новіков.

 

 

"Роман Мокряк заявив слідству, що вимагає розмовляти зі собою та зі своїм екіпажем як із військовополоненими і що він не даватиме російській владі жодних показів, поки його підлеглі не будуть звільнені. Як командир він вважає, що він сам відповідає за те, що відбувалося на борту, його екіпаж виконував його накази і не може притягатися до жодної відповідальності", – написав Романовий захисник у Facebook.

 

Адвокати, котрі поспілкувалися з нашими моряками, відзначають високий бойовий дух українських хлопців, зокрема тих, котрі під час російської атаки зазнали поранень.

 

"Як і пасує військовикові, тримається бадьоро, підтягнуто. Бойовий дух на підйомі, цікавиться новинами по справі", – повідомила адвокат Марія Куракіна після зустрічі з Андрієм Артеменком в ізоляторі. З її слів, 24-річний моряк зазнав осколкових поранень у ліву руку і пальці; після вибуху йому в око потрапила циндра.

 

"Начебто бачить, але його зір викликає у мене побоювання, – написала пані адвокат. – Можливо, є контузія. Наразі почувається вже ліпше".

 

13.12.2018