Канадський суд звільнив з-під варти фінансову директорку Huawei під грошову заставу.

На початку грудня її було заарештовано у Ванкувері за запитом прокуратури Сполучених Штатів.

 

 

Суд провінції Британська Колумбія в Канаді у вівторок, 11 грудня, звільнив під заставу в 10 мільйонів канадських доларів ($7,5 млн) фінансову директорку, заступницю генерального директора і доньку засновника китайського ІТ-велетня Huawei Technologies Co Ltd Мен Ваньчжоу. Вердикт винесено за підсумками трьох днів слухань. Про це повідомляє інформаційна аґенція Reuters.

 

При цьому суддя Вільям Ерке (William Ehrcke) озвучив низку обов'язкових для виконання умов: Мен Ваньчжоу повинна буде постійно носити електронний браслет, здати закордонний паспорт, не залишати меж Ванкувера, а в період з 23:00 до 06:00 залишатися в одному з двох помешкань, які належать їй у цьому місті.

 

Нагадаємо, що Мен Ваньчжоу була затримана в Канаді першого грудня за запитом прокуратури США, де її підозрюють в порушенні американських санкцій проти Ірану. Пізніше суд виніс рішення про її арешт.

 

Арешт, своєю чергою, збігся зі спробами обмежити використання техніки Huawei в західних країнах. США, Австралія і Нова Зеландія домовилися не використовувати техніку під цією маркою в інфраструктурі, необхідній для переходу на швидші мобільні мережі формату 5G.

 

За кілька годин до оголошення рішення канадського суду в Китаї був затриманий колишній співробітник посольства Канади в Пекіні Майкл Ковриґ (Michael Kovrig). Експерти припускають, що це було вчинено з метою тиску на канадську владу. Міністр громадської безпеки Канади Ральф Ґудейл (Ralph Goodale), коментуючи це затроимання, зазначив: «Ми глибоко стурбовані... і докладаємо всіх зусиль, щоби подбати про його безпеку».

12.12.2018