16 осіб з команди Трампа контактували з росіянами під час президентської кампанії.

Серед контактерів, зокрема, були діти чинного президента США.

 

 

Про те, що 16 осіб з оточення президента США Дональда Трампа контактували з росіянами під час передвиборчої кампанії 2016 року, повідомив телеканал CNN з покликом на матеріали судів, повідомлення медій і власноруч здобуті відомості.

 

Серед тих, хто контактував з росіянами, є колишній голова передвиборчого штабу Трампа Пол Манафорт (Paul Manafort), діловий партнер останнього і теж представник штабу Рік Ґейтс (Rick Gates), колишній радник Трампа з питань національної безпеки Майкл Флінн (Michael Flynn), колишній радник зі зовнішньої політики Джордж Пападопулос (George Papadopoulos) та ін.

 

У списку також фігурують діти глави Білого дому: Дональд Трамп-молодший та Іванка Трамп. Канал повідомляє, що на зв'язок з росіянами також виходили президентський зять Джаред Кушнер (Jared Kushner) та його асистент Аві Берковіц (Avi Berkowitz).

 

У списку значаться і колишні радники Трампа Картер Пейдж (Carter Page) і Роджер Стоун (Roger Stone), колишній генеральний прокурор Джефф Сешнс (Jeff Sessions), член передвиборчого штабу Джеффрі Ґордон (JD Gordon), колишній консультант Трампа Майкл Капуто (Michael Caputo), засновник приватної військової компанії Blackwater Ерік Прінс (Erik Prince) і бізнес-партнер Трампа Фелікс Сейтер (Felix Sater).

 

У матеріалі CNN наведено деякі деталі контактів команди Трампа з росіянами. Наприклад, подається, що Манафорт зустрічався з групою росіян, котрі мали компромат на Гілларі Клінтон. Він також зустрівся і контактував через мейл із Костянтином Кілімніком – російським бізнесменом, якого підозрюють у зв'язку з російською розвідкою. З Кілімніком також контактував Рік Ґейтс.

 

Багато з фігурантів списку контактували з колишнім послом Росії у Сполучених Штатах Сергієм Кисляком. Йдеться також про зустрічі з російськими банкірами, котрі, як вважається, мають тісні контакти з російською розвідкою і є так званими «гаманцями Путіна».

11.12.2018