Християнсько-демократичний союз  має нову голову.

Партію очолила соратниця Анґели Меркель – Аннеґрет Крамп-Карренбауер.

 

 

56-річну Аннеґрет Крамп-Карренбауер (Annegret Kramp-Karrenbauer) обрали новою керівницею Християнсько-демократичного союзу (ХДС) на з'їзді в Гамбурзі в п'ятницю, 7 грудня. За неї проголосували 517 з 999 делегатів з'їзду. За її головного конкурента Фрідріха Мерца було віддано 482 голоси. Як повідомила телерадіокомпанія Deutsche Welle, нову главу ХДС було обрано за результатами другого туру голосування.

 

Анґела Меркель, котра керувала партією 18 років, на цю посаду більше не балотувалася. У той же час вона має намір залишатися бундесканцлеркою Німеччини до закінчення чинної каденції. Проте не має наміру брати участі в наступних виборах до Бундестаґу 2021 року.

 

Як ми вже писали, було три головних претенденти на посаду голови ХДС: генеральна секретарка партії Аннеґрет Крамп-Карренбауер (німецькі журналісти скорочено називають її АКК ), міністр охорони здоров'я ФРН Єнс Шпан (Jens Spahn) і колишній голова фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Фрідріх Мерц (Friedrich Merz).

 

Крамп-Карренбауер обіймала посаду прем'єр-міністра німецької землі Саарлянд, вона також була головою апарату Християнсько-демократичного союзу. 

 

Призначення Крамп-Карренбауер на посаду голови ХДС не мало б принести великих змін в політику Німеччини, оскільки вона – висуванка самої Анґели Меркель. На думку багатьох політичних експертів, Крамп-Карренбауер збереже консеквентність політики своєї попередниці.

 

Ще до свого призначення Крамп-Карренбауер виступала з критикою Росії. Вона, зокрема, заявила, що відповіддю на захоплення українських кораблів у Чорному морі може стати заборона для російських суден, які прямують з Азовського моря, заходити в європейські порти.

 

Аннегрет Крамп-Карренбауер закликала ХДС підтримати ідею створення європейської ради безпеки і європейської армії. «Загальні інтереси в царині безпеки слід не тільки формулювати, а й домагатися їхньої реалізації», – заявила вона. Політикиня закликала партію виробляти ідеї, здатні захоплювати людей.

07.12.2018