МВФ офіційно підтвердив надання кредиту Україні.

 

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард за підсумками переговорів із Президентом України Петром Порошенком заявила, що МВФ позитивно оцінює перспективи взаємодії з Україною за новою програмою кредитування stand-by та обіцяє прийняти рішення щодо першого траншу після 10 грудня, коли українська влада виконає всі підготовчі заходи.

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Я мала конструктивну розмову з Президентом Порошенком сьогодні, під час якої ми обговорили статус очікуваної реалізації угоди stand-by", – сказала Лаґард.

 

З її слів, український лідер розповів про основні показники бюджету на 2019 рік, який недавно був затверджений парламентом і наразі перебуває на розгляді в МВФ.

 

"Попередня оцінка є задовільною, й очікується, що процес незабаром завершиться. Ми також дослідили можливу технічну допомогу з боку МВФ, щоби зміцнити податкову адміністрацію та зробити податкову систему більш сприятливою для зростання, забезпечуючи при цьому боргову стійкість", – зазначила Лаґард.

 

При цім вона додала, що в МВФ очікують від української влади завершення всіх підготовчих заходів до 10 грудня 2018 року. Зі слів Лаґард, "засідання виконавчої ради МВФ для обговорення угоди stand-by буде скликано одразу після цього". "Ми підтвердили позитивні та готові до співпраці відносини між Україною та МВФ", – підсумувала директор-розпорядник фонду.

 

Як повідомила прес-служба Президента України, під час розмови було окремо наголошено, що введення воєнного стану не вплине на взаємодію з МВФ.

 

У цьому контексті Лаґард підтвердила готовність Міжнародного валютного фонду продовжувати тісне співробітництво з Україною та підтримувати нашу державу на шляху впровадження реформ.

 

29.11.2018