В офісах Deutsche Bank проходять обшуки.

Справа базується, зокрема, на даних знаменитого «панамського досьє».

 

 

Прокуратура Франкфурта-на-Майні і Федеральне відомство кримінальної поліції проводять обшуки в офісах Deutsche Bank. Операція проходить у рамках розслідування за підозрою у відмиванні грошей, повідомила прокуратура у четвер, 29 листопада.

 

Близько 170 співробітників прокуратури, відомства кримінальної поліції, управління з розслідування податкових злочинів і Федеральної поліції обшукали шість відділень банку у Франкфурті-на-Майні, Ешборні й Ґросс-Умштадті. Обшуки пройшли і в центральному офісі банку у Франкфурті-на-Майні – подає телерадіокомпанія Deutsche Welle.

 

Як повідомляє прокуратура Німеччини в своїй заяві, у фокусі розслідування – дії 50-річного та 46-річного співробітників Deutsche Bank, а також інших керівних працівників банку, котрі поки що не ідентифіковані.

 

Підозри щодо них з'явилися внаслідок вивчення Федеральним відомством кримінальної поліції даних так званих «офшорних досьє», опублікованих 2013 року, а також знаменитого «панамського досьє», про яке світ дізнався у 2016-му. Співробітників банку підозрюють у тому, що вони допомагали клієнтам засновувати фірми в податкових оазах і при цьому проводили банківські операції з грошима, отриманими незаконним шляхом, не заявляючи компетентним органам про підозру у відмиванні грошей.

 

Під підозру потрапила фірма, яка зареєстрована на Вірґінських островах і входить в структуру Deutsche Bank. Лише 2016 року вона надала свої послуги понад 900 клієнтам. Загальна сума угод сягнула 311 мільйонів євро.

29.11.2018