Суд залишив під вартою підозрюваного в убивстві журналіста Сергієнка.

 

Соснівський суд Черкас змінив запобіжний захід обвинуваченому в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка Вадиму Мельнику з "тримання під вартою із можливісттю внесення застави" на "тримання під вартою без такої [застави]".

 

Про це повідомляє "Громадське радіо".

 

 

Суддя Сергій Пироженко зачитав ухвалу, котрою зобов’язав начальника СІЗО, у якому перебуває Мельник, забезпечити підсудному негайне медичне обстеження та проведення лікування на основі висновку лікарів. Під час засідання Мельник вдавав недужого, адвокати казали, що в нього "серцевий напад".

 

Нагадаємо, 16 листопада суд у Черкасах змінив запобіжний захід ймовірному організатору вбивства журналіста Сергієнка Вадиму Мельнику та обвинуваченому в його викраденні Віктору Горбенку, дозволивши їм вийти з ізолятора під грошову заставу.

 

20 листопада заступник начальника Національної поліції України В'ячеслав Аброськін повідомив, що за підсудних унесли заставу (для Вадима Мельника – 2 млн грн).

 

 

У вівторок активісти влаштували протест під будівлею суду, вимагаючи залишити підозрюваних за ґратами. До будівлі суду принесли шибеницю, натякаючи на можливість самосуду.

 

У середу Соснівський суд розглядатиме клопотання про зміну запобіжного заходу і Віктору Горбенку.

 

21.11.2018