Галичан кличуть помолитись за жертв Голодомору.

 

У суботу, 24 листопада, Україна вшановуватиме 85-ті роковини Голодомору. Львів’ян закликають прийти до пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові, аби вшанувати хвилиною мовчання пам’ять жертв Голодомору та запалити лампадки. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

 

«У суботу, 24 листопада, просимо усіх прийти в центральну частину міста до пам’ятника Шевченку. О 15:15 год.  відбудеться невелика мистецька частина, молитва, загальнонаціональна хвилина мовчання та запалення лампадок», – каже директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Мирослава Туркало.

 

О 16:00 відбудеться традиційне запалення свічок в оселях у пам’ять про трагедію українського народу.

 

У школах Львівщини до 85-х роковин Голодомору проведуть уроки пам’яті, розповіла директорка департаменту освіти і науки ЛОДА Любомира Мандзій.

 

Жертв Голодомору в Україні згадують у четверту суботу листопада. Щорічно у цей день проводять всеукраїнську акцію «Запали свічку».

 

В Івано-Франківську на Вічевому майдані після хвилини мовчання розпочеться віче-реквієм та хода пам’яті до Меморіального скверу, де о 16.40 розпочнеться панахида за померлими.

20.11.2018