Володимира Путіна змусили пройти через рамку металошукача на саміті в Сінґапурі.

 

Перед цим прем’єр-міністр Сінґапуру тимчасово скасував свою зустріч із шефом Кремля через запізнення останнього.

 

 

Президента Росії Володимира Путіна перед самітом Росія–АСЕАН в Сінґапурі, всупереч звичайній практиці, змусили пройти через рамку металошукача. Про це повідомила російська газета «Коммерсантъ».

 

«Він приїхав на саміт у торгово-виставковий центр Suntec і хотів пройти, як зазвичай, повз рамку металошукача, яка в таких випадках стоїть для кого завгодно, але тільки не для нього. І, тим не менше, Володимира Путіна акуратно перескерували саме крізь рамку», – написав присутній там кореспондент газети Андрій Колесников. Під час перевірки російський лідер «задзвенів», тобто металошукач спрацював, уточнив журналіст.

 

Експерти у своїх коментарях зазначили, що це, без перебільшення, унікальна ситуація, оскільки зазвичай главам держав і навіть міністрам відкривають окремий прохід без жодного контролю.

 

Андрій Колесников також повідомив, що в Сінґапурі провели особистий огляд помічника російського президента Юрія Ушакова перед тим, як він зустрів Путіна біля трапа літака.

 

Володимир Путін прибув до Сінґапуру 13 листопада для участі в двох самітах: Росія–АСЕАН, а також у Східноазійському саміті. В день прибуття він повинен був зустрітися з прем'єр-міністром Сінґапуру Лі Сянь Луном, але той через запізнення Путіна скасував перемовини. Через це Путіну вдалося зустрітися з Лі Сянь Лунем щойно днем ​​пізніше – 14 листопада.

15.11.2018