ХАМАЗ вчинив масований ракетний обстріл півдня Ізраїлю.

ЦАХАЛ відповів авіаційною атакою на об’єкти бойовиків у Секторі Ґаза.

 

 

Бойовики ХАМАЗ випустили зі Сектора Ґази близько двох сотень ракет. Більшість із них перехопилела ізраїльська система ПРО «Залізний купол». Про це в понеділок, 11 листопада, повідомляється в офіційному Twitter Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

 

У місті Ашкелоні ракета влучила в приватний будинок, будівлі завдано серйозної шкоди. Про постраждалих не повідомляють. У Сдероті внаслідок обстрілу легкі поранення отримали троє людей.

 

Одна з випущених ракет, як пише видання The Jerusalem Post, влучила в порожній автобус. Внаслідок вибуху постраждав 19-річний хлопець, котрий перебував поруч.

 

За повідомленнями ізраїльської преси, з пораненнями, спричиненими обстрілом, до шпиталів на півдні країни потрапило 12 осіб. Один потерпілий перебуває у важкому стані.

 

У відповідь на ракетний обстріл бойові літаки і гелікоптери ЦАХАЛ завдали численних ударів по цілях ХАМАЗ на території Сектора Ґази. Внаслідок атаки ізраїльської авіації загинуло щонайменше троє осіб, у шпиталі доставлено близько десятка поранених.

 

Різке загострення ситуації в прикордонному районі сталося після зіткнення ізраїльських солдатів і бойовиків ХАМАЗ. У ніч на понеділок ізраїльський загін спеціального призначення провів операцію в Секторі Ґази. Внаслідок неї було вбито семеро палестинців, у тому числі один з високопоставлених командирів військового крила ХАМАЗ Нур Бараке. У ЦАХАЛ повідомили, що під час проведення операції зав'язалася перестрілка, внаслідок якої був убитий один ізраїльський офіцер, ще один отримав поранення середньої тяжкості.

 

12.11.2018