Садовий підтвердив, що запис його розмови про Гандзюк автентичний.

 

Голова партії "Самопоміч" Андрій Садовий визнав автентичність запису, котрий зафіксував його розмову про колишню керівницю апарату виконкому Херсонської міської ради, громадську діячку Катерину Гандзюк. Під час бесіди Садовий вживає щодо Катерини образливі вислови, закидає їй роботу на розвал партійного осередку і звинувачує в корупції.

 

Свій коментар щодо оприлюдненого компромату Андрій Садовий опублікував на власній сторінці у Facebook.

 

Андрій Садовий під час поїздки до Херсона в серпні 2018-го

 

"Щодо запису. Голос мій. Моя реакція була емоційною і неадекватною після публічних зустрічей з місцевими підприємцями в Херсоні, від яких я і отримав інформацію, про яку йде мова на записі", – заявив Садовий.

 

Розмова відбулася 27 серпня, зізнався бурмістр Львова, тобто через місяць після нападу на Катерину Гандзюк. "Шкодую, що тоді так висловлювався, і приношу вибачення тим, кого це зараз стосується", – зазначив Садовий.

 

Голова "Самопомочі" додав, що з Катериною не був особисто знайомим. "Доказів, які би підтверджували факти корупції, про які мені говорили в Херсоні, я так і не отримав", – жалкує він.

 

Садовий "привітав" генерального прокурора Юрія Луценка із "вдалою спецоперацією". "Вам вдалось тимчасово відвести увагу від замовників вбивства", – зазначив він.

 

7 листопада народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив: з джерел у Херсонській області йому стало відомо, що керівництво "Самопомочі" та персонально Андрій Садовий "віддавали наказ місцевим партійним активістам Херсонщини збирати компромат та готувати публікації для дискредитації Катерини Гандзюк". "При цім під час спілкування Андрія Садового з херсонськими активістами "Самопомочі" в бік Катерини лунали образи та погрози", – зазначив Мосійчук. Станом на 10 листопада запис Мосійчука у Facebook недоступний.

 

9 листопада видання "Інформатор" опублікувало запис розмови Андрія Садового з невідомим співрозмовником:

 

"Щоб ти розумів, зараз є така істерія по поводу цієї Гандзюк із Херсону. Щоб ти розумів – це є стєрва, яка лідер корупції у міській раді. Значить, вона, власне, біля мера "права рука". Це її ідея, щоби всі депутати очолювали комунальні підприємства – вісімнадцять депутатів очолюють комунальні підприємства. Вона дотична до розвалу "Самопомочі". Власне, пропонували нашим депутатам, вони їх перекупляли. Вона є лідер відкатів по місту, через неї все йде. Я був у Херсоні, говорив з громадськістю, з підприємцями – вони просто в шоці! Вони просто в шоці, як з неї зараз ліплять героя – це людина, яка має бути в ув’язненні. Чуєш мене? [...] Зараз ця хвиля спаде і можна буде давати правдиву інформацію"

 

На записі чутко звук від руху автомобілів дорогою і радіоприймач. Очевидно, прослуховування здійснювали в автомобілі Андрія Садового.

 

На початку тижня низка опініон-мейкерів, наближених до Блоку Порошенка та "Народного фронту", анонсували появу компромату на одного з популярних політиків держави у контексті "справи Гандзюк".

 

"Вкінці цього тижня завершиться одна дуже багатообіцяльна політична кар'єра. Іще понад два десятки сюрпризів отримають наші зубожілі депутати. Посміємося", – написав блогер-підприємець Карл Волох на своїй сторінці у Facebook 7 листопада, в день анонсу Ігорем Мосійчуком компромату на Садового.

 

Громадська ініціатива "Хто замовив Катю Гандзюк?" висловила жаль, що правоохоронні органи, замість розслідувати вбивство Катерини, занурилися в зведення політичних рахунків.

 

"Так, ми теж послухали фрагмент запису розмови Андрія Садового, який злили в мережу. Так, на цьому записі Садовий безпідставно звинувачує Катерину Гандзюк в корупції, говорить образливі та неприпустимі речі. Так, це боляче чути", – йдеться у заяві однодумців Гандзюк.

 

"Так, цей запис вкинули задля політичних дивідентів. Так, це і є піар на крові, про котрий говорив Юрій Луценко. Так, цей запис лише відволікає від пошуку реального замовника вбивства Каті", – обурилися активісти.

 

10.11.2018