"Опоблок" відмежувався від заяв Бойка про союз із Медведчуком.

 

Співголова партії "Опозиційний блок" Борис Колесніков заявив, що презентація в стінах парламенту об'єднання "Опозиційна платформа – За життя" є особистою ініціативою народного депутата Юрія Бойка, не узгодженою з іншими членами "Опоблоку".

 

Про це Колесніков написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи спільну презентацію Юрія Бойка та Вадима Рабиновича.

 

Водночас нардеп підтвердив зацікавлення "ОБ" до висунення спільного кандидата на президентські вибори.

 

"Ми є послідовними прибічниками консолідації опозиційних сил і висунення єдиного кандидата в Президенти – авторитетного представника промислових і підприємницьких кіл, місцевого самоврядування, здатного перемагати на виборах, а не кандидата, що є килимочком для нинішньої влади", – зазначив Колесніков.

 

Народний депутат Вадим Новинський повідомив, що члени партії зустрінуться з Бойком на засіданні політради в понеділок.

 

"У нас, у партії "Опозиційний блок", нічого не відбулося. Партія не уповноважувала Бойка підписувати жодні документи з Рабіновичем", – сказав Новинський у коментарі "Українській правді".

 

"Панство Бойко і Льовочкін зараз, схоже, хочуть вступити у партію "За життя". Буде у них "За життя" (об’єднана)", – заявив Новинський, натякаючи на присутність у партії колишнього голови СДПУ(о) Віктора Медведчука.

 

На прес-конференції у п'ятницю Бойко і Рабінович оголосили, що політичні партії "Опозиційний блок" і "За життя" мають намір висунути єдиного кандидата на вибори Президента в 2019 році, а також планують спільну участь у виборах до Верховної Ради.

 

09.11.2018