ЦВК закликала ВР виправити проблему з блокадою суддями децентралізації.

 

Центральна виборча комісія України звернулася до Верховної Ради та Кабінету Міністрів з закликом негайно підготувати зміни до законодавства для нормалізації питань виборчого процесу в територіальних громадах з огляду на рішення судів, які визнають протиправним добровільне створення низки ОТГ. Також Центральна виборча комісія закликала вирішити проблеми з рішеннями місцевих рад про скасування ініціатив із добровільного об'єднання в територіальні громади.

 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ЦВК.

 

Зокрема, на засіданні в четвер комісія взяла до відома рішення Окружного адміністративного суду Києва від 2 листопада 2018 року про забезпечення позову, яким до вирішення спору по суті призупинено дію рішень 34 місцевих рад у 14 областях України.

 

"Згідно з Конституцією України та Кодексом адміністративного судочинства України, судові рішення є обов'язковими для виконання. Отже, комісія взяла до відома зазначену постанову Окружного адміністративного суду Києва про забезпечення адміністративного позову", – йдеться в повідомленні.

 

ЦВК скерувала своє рішення територіальним виборчим комісіям, Державній казначейській службі України, а також обласним державним адміністраціям.

 

09.11.2018