Швейцарія видала Україні співвласника агрохолдингу "Мрія".

 

Швейцарія екстрадитувала до України підприємця, котрого підозрюють у вчиненні шахрайства на 800 млн грн.

 

Про це йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури України.

 

 

"Так, завершена процедура екстрадиції з Швейцарської Конфедерації в Україну громадянина, якого розшукували за вчинення шахрайства в особливо великих розмірах, що спричинило матеріальних збитків на загальну суму 799 млн 300 тис грн... 5 листопада 2018 року громадянин прийнятий українськими правоохоронцями і переданий органу досудового розслідування", – поінформували в ГПУ.

 

Згідно з інформацією видання "РБК-Україна", йдеться про колишнього співвласника агрохолдингу "Мрія" Миколу Гуту. 

 

У 2014 році "Мрія", один із найбільших українських агрохолдингів, не зміг розрахуватися з кредиторами і оголосив дефолт. Власники пропали зі значною сумою грошей.

 

Миколу Гуту згодом затримали у Швейцарії. В Україні його підозрюють у шахрайстві на понад 800 млн грн. Навесні у медіях повідомляли, що він продає маєток Villa Glory в Німеччині з наміром перебратися у швейцарський кантон Обвальден.

 

Заступник Генерального прокурора Євген Єнін розповів, що екстрадиція ускладнювалася протидією зацікавлених осіб як у швейцарській, так і в українській правоохоронній та судовій системах.

 

"Ця справа є черговим прикладом того, що ані великі гроші, ані дорогі адвокати не допоможуть уникнути відповідальності за кордоном, коли є ефективна міжнародна співпраця між центральними органами", – написав Єнін у Facebook.

 

06.11.2018