Мартиненку вручили повістку з Чехії на допит.

 

Національне антикорупційне бюро України вручило колишньому народному депутатові, фінансисту партії "Народний фронт" Миколі Мартиненку повістку на допит за дорученням правоохоронців Чехії.

 

Про це йдеться у повідомленні НАБУ.

 

"5 листопада 2018 року екс-народному депутату України, колишньому голові комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, вручено повістку про виклик на допит як свідка у рамках міжнародно-правового доручення правоохоронних органів Чеської Республіки. Інша інформація щодо розслідування компетентними органами Чехії кримінального провадження є конфіденційною та не підлягає розголошенню", – поінформували в бюро.

 

Як інформує "Громадське", детектив НАБУ намагався вручити Мартиненку повістку про допит під час судового засідання 5 листопала. Нардеп скинув документ на підлогу та відмовився його брати.

 

В бюро обурилися вчинком Миколи Мартиненка. "Поведінка колишнього народного обранця викликає обурення та є недопустимою у будь-якій цивілізованій країні світу", – зазначили у НАБУ.

 

Тим часом, 5 листопада на суді екс-депутату, підозрюваному у розкраданні коштів державних підприємств, повністю зачитали обвинувальний акт та визначили порядок вивчення доказів у справі.

 

22 жовтня прокурор зачитав 28 сторінок обвинувального акту у справі екс-депутата.

 

Загалом у так званій "справі Мартиненка" шестеро обвинувачених: сам Микола Мартиненко, заступник гендиректора держконцерну "Ядерне паливо" Володимир Богданець, гендиректор "СхідГЗК" Олександр Сорокін, екс-заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома, екс-заступник директора "СхідГЗК" Руслан Журило і топ-менеджер ДП "Енергоатом" Валерій Васильков.

 

Їх підозрюють у розкраданні 17,3 млн доларів та 6,4 млн євро з держпідприємств "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" і "Енергоатом".

 

20 квітня 2017 року Миколу Мартиненка затримали у цій справі. Суд відмовився заарештувати політика і віддав його на поруки депутатам та міністрам.

 

22 травня 2018 року обвинувальний акт передали до суду.

 

06.11.2018