Голову РДА на Львівщині затримали на хабарі у $1000.


На Львівщині поліція затримала на хабарі у $1000 голову РДА, повідомили в прес-службі Національної поліції.

 

«Посадовець організував злочинну схему зі систематичного вимагання і одержання хабарів за вирішення земельних питань», – ідеться в повідомленні.

 

За гроші посадовець обіцяв посприяти в ухваленні районної радою рішення про затвердження технічної документації з нормативної оцінки земельної ділянки на підзвітній йому території. Також в цю суму входило подальше підписання договору оренди вказаної земельної ділянки терміном на 20 років для реконструкції та експлуатації цеху з виготовлення біопалива.

 

Кошти посадовець отримував у два етапи: $200 – за винесення вказаного питання на розгляд сесії райради, та 800 доларів США за підписання договору оренди.

 

Сьогодні, 2 листопада, оперативники відділу протидії хабарництву затримали фігуранта під час отримання другої частини грошей.

 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ. Посадовцю загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 

За даними львівських ЗМІ, ідеться про голову Радехівської РДА Тараса Калиту.

02.11.2018