Заарештовано бізнесмена, котрий фінансував кампанію Brexit.

Існують переконливі підозри, що гроші на ці цілі Аррон Бенкс отримував від Кремля.

 

 

Національна кримінальна аґенція Великої Британії відкрила кримінальну справу в зв'язку з референдумом 2016 року про вихід країни з Європейської Унії. Під розслідування потрапив і бізнесмен Аррон Бенкс (Arron Banks), котрого підозрюють у тому, що він отримував від Росії гроші на агітацію британських виборців голосувати за Brexit. Про це повідомила телерадіокомпанія ВВС.

 

Йдеться про два мільйони фунтів, які Бенкс і його компанії передали як кредит лобістській групі Better for the Country, а також про шість мільйонів фунтів, які група Leave.EU отримала особисто від бізнесмена. Загалом на підтримку кампанії за вихід Великої Британії з Євроунії Бенкс витратив понад 7,5 млн фунтів.

 

Аарон Бенкс став відомим 2014 року, коли раптово пожертвував мільйон фунтів стерлінгів Партії незалежності Сполученого Королівства (UKIP), яка просувати ідею виходу Об’єднаного Королівства зі складу ЄУ. До цього моменту Бенкс був практично невідомим і на людей, котрі його знали раніше, справляв враження бізнесмена середньої руки, який не одержує надприбутків.

 

З 2016 року бізнесмен, котрий несподівано розбагатів, став активним учасником кампанії на підтримку Brexit. Влітку цього року в пресу потрапили імейли Бенкса, згідно з якими він часто зустрічався з послом Росії в Лондоні Олександром Яковенком.

 

Бенкс одружений з громадянкою Росії Катериною Падєріною, у нього п'ятеро дітей.

01.11.2018