Нікола Пашиняна вдруге не обрали прем'єр-міністром Вірменії.

Так виконано всі передумови для розпуску парламенту Вірменії та оголошення позачергових виборів.

 

 

Національні збори Вірменії у четвер, першого листопада, вдруге з негативним результатом проголосували щодо прем'єр-міністра країни. Про це повідомив вірменський інформаційний портал News.am. Єдиним кандидатом на посаду голови уряду двічі висувався екс-прем’єр Нікол Пашинян, котрий досі виконує обов’язки керівника кабінету міністрів. За його кандидатуру не проголосував жоден із депутатів. Проти – теж. 13 парламентарів утрималися.

 

Таким чином, згідно з конституцією країни, Національні збори буде розпущено. Незабаром стане відома офіційна дата нових виборів. Скоріш за все, вже в грудні у Вірменії пройдуть позачергові парламентські вибори. Реалізації саме такого сценарію, зрештою, й домагався Нікол Пашинян.

 

Нагадаємо, що 16 жовтня Пашинян оголосив про свою відставку з посади голови уряду. Він зробив це для проведення дострокових виборів у законодавчий орган, в якому зараз найбільша фракція репрезентована ​​Республіканською партією, яку очолює попередник Пашиняна на посаді прем'єра – Серж Саргсян.

01.11.2018