Україна піднялася в рейтинґу Doing Business на 5 позицій.

 

У цьогорічному рейтинґу легкості ведення бізнесу Doing Business, котрий укладає Світовий банк, Україна отримала 71-шу позицію, піднявшись за рік на 5 сходинок.

 

Підсумки дослідження опубліковано у середу Світовим банком.

 

До рейтинґу включено 190 світових економік – як окремих держав, так і визначених міст.

 

Згідно з оцінками експертів банку, Україна отримала наступні позиції: реєстрація підприємств – 56, дозволи на будівництво – 30, підключення до системи електропостачання – 135, реєстрація власності – 63, отримання кредитів – 32, захист міноритарних інвесторів – 72, оподаткування – 54, міжнародна торгівля – 78, забезпечення виконання контрактів – 57, реґуляція банкрутств – 145.

 

Президент України Петро Порошенко зрадів цьогорічним результатам української економіки.

 

"Звичайно, ми на цьому не зупинимось. Знаю, ми заслуговуємо на краще і вміємо краще", – написав голова держави у Facebook.

 

Виокремлюючи окремі компоненти оцінок, Президент зазначив: на 41 пункт за минулий рік зріс показник в категорії "міжнародна торгівля" і на 25 – в частині виконання контрактів. 

 

Петро Порошенко також порівняв теперішні показники з тими, котрі були до Революції гідності. 

 

 

"Із 2014 року найбільшого прогресу ми добилися в категоріях «оподаткування» з плюсом в 110 пунктів, «міжнародна торгівля» – плюс 70 сходинок, а в «захисті інвесторів» додали 56 пунктів. У легкості «отримання дозволів на будівництво» сьогодні Україна займає 30 місце у світі", – підсумував Порошенко.

 

31.10.2018