Спецпрокурор  Роберт Мюллер заявив про провокації проти нього.

Мова йде про намагання звинуватити його в сексуальних домаганнях.

 

 

Спецпрокурор США з розслідування втручання Росії в американські президентські вибори Роберт Мюллер звернувся до ФБР з проханням розслідувати повідомлення з обвинуваченнями його в сексуальних домаганнях. Про це пише видання The Atlantic з покликом на офіційного представника офісу спецпрокурора Пітера Карра (Peter Carr). 

 

У вівторок, 30 жовтня, Пітер Карр повідомив, що співробітники Мюллера минулого тижня дізналися, що деяким жінкам пропонували гроші за розголос брехливих тверджень про спецпрокурора. «Коли минулого тижня ми дізналися про те, що низці жінок, імовірно, пропонували гроші, щоб ті виступили з брехливими заявами на адресу спецпрокурора, ми негайно передали цю справу для розслідування до ФБР», – пояснив Карр.

 

Раніше низка інших американських медій повідомили, що жінка, котра 1974 року працювала з Мюллером в одній юридичній компанії, на умовах анонімності звернулася до журналістів з твердженням, що їй запропонували близько 20 тисяч доларів за звинувачення спецпрокурора в сексуальних зазіханнях. Вона стверджує, що майбутній спецпрокурор завжди поводився з нею ввічливо.

 

Своєю чергою, вашинґтонський адвокат і лобіст-республіканець Джек Беркман (Jack Burkman) озвучив версію, що він особисто спілкувався з п'ятьма жінками, котрі звинувачують Мюллера в сексуальному насильстві. 21 жовтня він розмістив у Facebook відео, в якому стверджує, що спецпрокурор все життя переслідував жінок. Беркман запевнив, що на прес-конференції першого листопада він представить надійного свідка, який підтвердить факт домагань з боку спецпрокурора.

 

Роберт Мюллер проводить розслідування втручання Росії в президентські вибори у США 2016 року. Раніше повідомляли, що спецпрокурор США презентує результати розслідування в середині листопада, після проміжних виборів до Конгресу. Очікується, що Мюллер дасть висновок за двома основними статтями розслідування. Одна з них – про можливу змову передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа з Кремлем. Друга – спроби президента США перешкодити правосуддю.

31.10.2018