Головою Київської ОДА призначено нелюстрованого міліціянта.

 

Президент України Петро Порошенко призначив головою Київської обласної державної адміністрації Олександра Терещука – колишнього міліціянта, заступника голови Київської ОДА. У вівторок Президент відрекомендував Терещука колективові ОДА.

 

Про це повідомила прес-служба АП.

 

"Головне завдання, яке я ставлю новому голові ОДА, – це захист людей, в тому числі і соціальний захист. Ми маємо бути абсолютно відкритими до проблем людей і не класти проблеми у «довгу шухляду», а вирішувати їх", – сказав Порошенко під час представлення нового голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Терещука.

 

"Ми не можемо допустити зниження рівня життя людей. Є проблеми із субсидіями? Спростіть, нарахуйте, а потім розберетесь. В жодному разі не можна, щоб людині було відмовлено, особливо, коли вона має законне право на це", – сказав Президент.

 

Водночас голова держави закликав політиків не практикувати популізм: не можна допустити, аби "будь-які політикани, пообіцявши, що газ, а раніше це був бензин, цукор, а ще до цього хліб, будуть безкоштовними". "Ми цим вже наїлися. Безкоштовний сир – тільки в мишоловці. Або в імперській столиці, в Москві, куди треба було їздити для того, щоб отримувати газ і здавати суверенітет. Ми не допустимо повернення до цих часів", – сказав Президент.

 

Олександр Терещук народився 11 лютого 1964 року на Вінниччині.

 

З 1984 року проходив службу на різних посадах у відділеннях внутрішніх справ, починаючи з посади міліціонера і до начальника управління боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України (2012 рік).

 

Із листопада 2012 року до липня 2014-го очолював Управління МВС України у Волинській області, відтак потрапляв під критерії закону про люстрацію. Втім, замість бути люстрованим продовжив кар'єру у структурах МВС – від липня 2014 року до червня 2015-го очолював міліцію Києва.

 

З квітня 2016 року – перший заступник голови Одеської обласної державної адміністрації.

 

30.10.2018