МЗС Росії пригрозило скерувати "вістря" в бік України у разі вступу до НАТО.

 

У Міністерстві закордонних справ Росії передбачають потребу в побудові оборонного посиленого поясу в разі вступу України та Грузії до НАТО. 

 

Про це заявив директор департаменту загальноєвропейської співпраці МЗС Росії Андрєй Кєлін під час експертної дискусії на дискусійному клубі "Валдай", повідомила аґенція tass.ru.

 

"У нас [із Україною] сумісна протяжність кордону колосальна, він зовсім не обладнаний, отже, нам доведеться вибудовувати там оборонні ешелони і переводити вістря наших оборонних побудов, у тому числі, на південь", – сказав російський дипломат.

 

"Нам доведеться вибудовувати оборонний пояс поблизу Сочі, доведеться витрачати колосальні ресурси на те, щоби запобігти можливим діям з боку ймовірного противника. Це неминуче", – додав Кєлін.

 

При тім представник МЗС Росії міркує, що вступ України та Грузії до НАТО не відбудеться швидко. "Та якщо наші західні партнери підуть шляхом нагнітання подальшої конфронтації, то, звісно, це може відбутися, і нам до цього серйозно готуватися", – сказав він.

 

29.10.2018