Офіційний Київ вважає, що нагородження Сенцова знаменує поразку РФ.

 

Президент України Петро Порошенко висловив подяку Європейському парламенту за рішення надати Олегові Сенцову премію Сахарова, висловивши переконання, що це пришвидшить Олегове звільнення.

 

Про це Президент написав на своїй сторінці у Facebook.

 

"Дуже вчасний і заохочувальний сигнал підтримки у вкрай драматичний момент життя українського патріота. Це визнання і високе відзначення сміливості і стійкості Олега. Олег – приклад безкомпромісної боротьби, вірності переконанням, незважаючи на нелюдські репресії і тортури кремлівського режиму та цинізм російських можновладців", – прокоментував Порошенко.

 

"Впевнений, що це рішення Європейського парламенту наблизить момент звільнення Олега Сенцова", – додав голова держави.

 

Міністр закордонних справ України вважає, що Олег Сенцов іще допоможе в учиненні краху теперішній Росії.

 

"Присудження цієї премії є дуже важливим не лише для Олега Сенцова, а й для всіх політичних в’язнів Кремля. Коли я спілкуюсь зі своїми закордонними партнерами, то наголошую, що Сенцов голодував не за себе – він голодував за звільнення всіх. І я вважаю, що Олег стане для Росії кимось настільки значимим, як для Радянського Союзу став сам Андрій Сахаров", – заявив Павло Клімкін під час прес-конференції у Львові.

 

Міністр вважає: Росія сподівалась, що після припинення голодування світ забуде про Олега Сенцова та всіх інших українських політв’язнів.

 

"Росія сподівалась, що після припинення голодування вдасться збити емоційну хвилю у світі. Але вона помилилась", – вважає міністр.

 

26.10.2018