Пентагон розглядає можливість відрядження військовиків на кордон з Мексикою.

Таким чином американська влада має намір захистити країну від навали міґрантів з Латинської Америки.

 

 

Пентаґон повідомив про можливість відрядження кількох сотень військовослужбовців на південний кордон США. Заява пролунала після того, як президент Дональд Трамп знову заявив, що має намір задіяти збройні сили з метою не допустити в країну каравану міґрантів з країн Центральної Америки.

 

Інформаційна аґенція Reuters з покликом на джерело у Білому домі повідомила, що у військовому відомстві вже отримали запит від Міністерства внутрішньої безпеки США про відправку військовиків до південних кордонів країни для надання допомоги прикордонникам. Співрозмовник, на умовах анонімності, повідомив про те, що в запиті не вказано конкретної кількості військовослужбовців. За його словами, їхнє число визначатиме сам Пентаґон.

 

Нагадаємо, що в реґіон вже відряджено понад дві тисячі службовців Національної гвардії.

 

Президент Трамп назвав прецедент з караваном міґрантів, які наразі перебувають за півтори тисячі кілометрів від найближчого кордону зі США, «надзвичайною ситуацією національного масштабу». «Я задіюю збройні сили в зв'язку з цією надзвичайною ситуацією. Їх зупинять!» – написав Трамп в своєму Twitter у четвер, 25 жовтня. Трамп також різко скритикував керівників Гондурасу, Сальвадору і Ґватемали, заявивши, що вони несуть відповідальність за ситуацію, що виникла.

26.10.2018