На Львівщині створили 11 нових лісових заказників.

 

Львівська обласна рада ухвалила рішення про створення 12 нових об’єктів природно-заповідного фонду, повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

 

Так, створено 11 лісових заказників місцевого значення загальною площею 10,8 га в межах дочірніх підприємств ОКС ЛГП «Галсільліс»: «Вислобоки» у Кам’янка-Бузькому районі, «Ангелівка» у Буському районі, «Сможанка» у Сколівському районі, «Гаївка» у Дрогобицькому районі, «Верхнє» у Турківському районі, «Моршинське узлісся» у Стрийському районі, «Підлипницький» у Жовківському районі, «Під Закладом» у Миколаївському районі, «Білий берег» у Перемишлянському районі, «Бачина» у Старосамбірському районі та «Нивки» у Сокальському районі.

 

Також створено ботанічну пам’ятку природи «Липа серцелиста». Липі понад 150 років (діаметр стовбура – 112 см), росте дерево біля входу біологічного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка. Це вікове дерево пов’язане з пам’яттю видатних постатей українства, зокрема, Івана Франка, Михайла Грушевського, митрополита Андрея (Шептицького) та інших.

25.10.2018