Пожежу в Ічні офіційно оголошено ліквідованою.

 

Державна служба з надзвичайних ситуацій оголосила, що мешканці Ічнянського району можуть повертатися до своїх домівок після евакуації через пожежу на території 6-го арсеналу Міністерства оборони поблизу селища Дружба.

 

Про це повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна" з покликом на голову ДСНС Миколу Чечоткіна.

 

"О 18:00 24 жовтня керівник гасіння пожежі на 6-му арсеналі Міноборони оголосив її ліквідацію", – повідомив Чечоткін.

 

З його слів, керівник робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, в. о. голови Чернігівської обладміністрації, підписала розпорядження про відновлення руху автотранспорту та залізничного сполучення в Ічнянському районі. Повітряний простір у радіусі 30 км відкрито з 3:00 25 жовтня.

 

"Наші рятувальники працюють далі – розміновують забруднену територію і відновлюють пошкоджені будинки", – повідомив Чечоткін.

 

Тим часом на сайті Чернігівської обладміністрації повідомляють, що з 29 жовтня, після завершення шкільних канікул, діти зможуть повернутися до освітнього процесу.

 

"Піротехнічні підрозділи очистили від вибухонебезпечних предметів понад 70 тис. га, зокрема територію 39 населених пунктів. Проте місцевим жителям варто і надалі проявляти пильність, особливо перебуваючи в лісах", – повідомив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обладміністрації.

 

Інформація про пожежу і вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони надійшла о 3:30 вівторка, 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів не було.

 

У зоні ураження евакуювали населення із 38 населених пунктів.

 

15 жовтня з'явилася інформація, що від боєприпасів очищено всі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу.

 

21 жовтня в ДСНС повідомили, що детонації боєприпасів на території арсеналу не спостерігають.

 

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 (недбалість) Кримінального кодексу України. У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема опрацьовують версію про можливу диверсію.

 

25.10.2018