У США триває загальнонаціональний розшук відправника посилок з бомбами.

Фактично всіх адресатів вважають опонентами Дональда Трампа.

 

 

Загальнонаціональний розшук особи або групи осіб, що відправили посилки з бомбами на адреси відомих політиків-демократів, розпочався в ніч на 24 жовтня. Саме тоді працівники Секретної служби Сполучених Штатів виявили саморобну бомбу в пакеті, який був адресований колишній державній секретарці Гілларі Клінтон. Кілька годин по тому такий же пакет з вибуховим пристроєм було знайдено серед пошти, адресованої екс-президентові США Бараку Обамі.

 

Окрім того, вибухову посилку було доставлено в нью-йоркську редакцію CNN. Раніше, в понеділок, 22 жовтня, ідентичну посилку з бомбою виявили в резиденції мільярдера Джорджа Сороса в передмісті Нью-Йорка. Про це повідомило видання Washington Post.

 

Фактично всіх одержувачів небезпечних посилок вважають опонентами чинного президента Сполучених Штатів Дональда Трампа. А телеканал CNN глава Білого дому постійно називає «брехливим».

 

Мова, за словами представників спецслужб, йде про спробу здійснення терактів. Можливо, кількість відправлених бомб і потенційних жертв збільшиться. Директор ФБР Крістофер Рей (Christopher Wray) виступив зі заявою, в якій закликав громадськість надати допомогу в розшуку зловмисників. У заяві американців просять не торкатися будь-яких підозрілих посилок. «Це розслідування зараз – пріоритет номер один для ФБР. Ми просимо всіх, хто володіє будь-якою інформацією, зв'язатися з нами», – йдеться в заяві керівника спецслужби.

 

За словами джерел Washington Post, на всіх посилках як адреса зазначено офіс члена Палати представників Конґресу США – Деббі Вассерман-Шульц (Debbie Wasserman Schultz). Вона очолювала Національний комітет Демократичної партії під час президентської кампанії 2016 року.

 

Одна з посилок, призначена колишньому генпрокурору США Еріку Голдеру (Eric Holder), містила неправильну адресу і була повернута «відправнику» – в офіс Вассерман-Шульц в Санрайз (штат Флорида). Там її перехопили співробітники спецслужб.  Влада не вважає, що Шульц якимось чином була причетною до розсилання. Вона стала ще однією потенційною жертвою терористів.

25.10.2018