Медвєдєв заявив, що до санкційного списку ввійде багато "досить відомих українців".

 

Прем'єр-міністр Росії Дмітрій Медвєдєв заявив, що до санкційного списку, передбаченого указом президента РФ Владіміра Путіна, ввійде багато "досить відомих українців". Російські обмеження, зокрема, передбачатимуть блокування українських активів на території РФ, а також заборону на ввезення продукції підсанкційних компаній.

 

Про це повідомляє аґенція tass.ru, покликаючись на свого прем'єра.

 

"Ідеться, по-перше, про блокування активів, які перебувають на території Російської Федерації, тобто заборону здійснювати з ними якісь дії. По-друге, про заборону переказу грошових коштів, які походять із джерел, розташованих на території РФ. Тобто про заборону вивезення капіталу", – сказав Медвєдєв.

 

З його слів, санкції охоплять велику кількість осіб в Україні. "Там буде багато досить відомих людей", – анонсував Медвєдєв.

 

"Якщо говорити про фізичних осіб, то, найімовірніше, це будуть сотні людей, які своїми діями завдавали шкоди нашій країні. Там будуть і представники бізнесу, і інші люди", – заявив голова кабміну.

 

Російський прем'єр додав, що Москва може заборонити для постачання на територію Росії низку українських товарів. "Ітиметься про те, щоб заборонити певні категорії товарів, які вироблені в Україні, для того, щоб поставляти їх до Російської Федерації", – сказав Медвєдєв.

 

23.10.2018