СБУ затримала посадовця ДФС, який підставляв колег.

 

Служба безпеки України викрила посадовця фіскальної служби, який підбурював людей давати хабарі його колегам. Таким чином він сподівався отримувати «данину» з митників, повідомили в прес-центрі ГУ СБУ у Львівській області.

 

«Старший оперуповноважений з особливо важливих справ відділу оперативного забезпечення територіальних органів ДФС західних регіонів України організував протиправний механізм для власного збагачення.

 

Посадовець "видавав" гроші місцевим мешканцям для передачі у вигляді хабарів працівникам митниці. Зловмисник планував отримувати систематичну данину від митників, які б погодилися на пропозицію», – ідеться в повідомленні.

 

Правоохоронці затримали кмітливця у Києві під час спроби реєстрації у Генпрокуратурі фіктивних заяв про нібито хабарництво митників.

 

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.370 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

 

Операцію проводили спільно з Генеральною прокуратурою України та Головним слідчим управлінням Національної поліції України, додали в СБУ.

19.10.2018